Rap op Stap: vakantie voor ieders budget

Iedereen recht heeft op ontspanning, een vakantie, een concert of een andere toffe daguitstap. Rap op Stap maakt vrijetijdsbesteding toegankelijk voor mensen met een beperkt budget. Je kan nu ook in Bree terecht voor begeleiding en hulp bij het boeken aan kansentarief. En dat maakt een heel verschil voor je budget!

Klets!: Dag Kim. Wat is Rap op Stap juist?

Kim (medewerker Rap op stap Limburg): We merken dat mensen met een klein budget vaak als eerste besparen op hun vrije tijd, terwijl het zo’n deugd kan doen wanneer je eens naar de dierentuin kan of gaat uitwaaien aan zee. Daar willen we graag in ondersteunen en zoveel mogelijk drempels wegnemen. Dat gaat van activiteiten uitzoeken, boeken en budgetvriendelijk vervoer regelen tot terugbetalingen helpen aanvragen.

Klets!: Wat betekent een beperkt budget in dit verhaal?

Kim: De meeste mensen die bij ons terecht komen hebben recht op verhoogde tegemoetkoming. Dat kan je makkelijk te weten komen aan de hand van je klevertjes van de mutualiteit. Eindigt de code daarop op een 1, dan heb je recht. Daarnaast behoren ook mensen met een leefloon, mensen in budgetbeheer of mensen die werken in een maatwerkbedrijf tot onze doelgroep.

Klets!: Hoe gaan jullie precies te werk?

Kim: Wij werken met een zitdag in het Sociaal Huis. Je kan op afspraak bij mij langskomen en dan bekijken we samen of je in aanmerking komt voor ons aanbod en wat je vrijetijdsvragen en interesses zijn. Wil je in de buurt van Bree blijven of mag het ook verder weg zijn, zoals een weekendje naar zee of een dagje museum of pretpark bijvoorbeeld? We hebben 2 dikke boeken vol uitstappen en leuke ideeën, voor elk wat wils. Misschien ook goed om weten dat we je kunnen ondersteunen om terugbetalingen van kampen of lidgeld bij sport- en jeugdverenigingen aan te vragen. Wie in aanmerking komt, heeft recht op 80% tegemoetkoming (tot € 200) in lidgeld.

Klets!: Tot slot, welk aanbod is populair bij Rap op Stap?

Kim: Met stip op nummer 1 staat Bobbejaanland: daar kan je via Rap op Stap naar toe voor € 17,50 i.p.v. € 45, en dat is een hele scherpe prijs!

Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit aanbod met verlaagde tarieven of hoe je een terugbetaling kan aanvragen? Neem dan contact op via 011 23 24 95 of info@rapopstap.be.  We plannen we graag een afspraak met jou in!